Hlavní obsah

Policie odložila případ pobodaného muslima v Praze, nešlo o trestný čin

Právo, Barbora Janáková
Praha

Policie odložila případ pobodaného muslima v pražských Vršovicích. Podle přítelkyně napadeného Evy Zahradníčkové policisté došli k závěru, že se nejedná o těžké ublížení na zdraví, proto se případem dál zabývat nebudou. Mluvčí pražské policie Andrea Zoulová odmítla věc komentovat, protože rozhodnutí ještě nenabylo právní moci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Isaaka T. měli napadnout letos koncem ledna kousek od Heroldova parku dva neznámí útočníci. Jeden z nich ho bodl nožem do břicha.

Zahradníčková Právu sdělila, že usnesení o odložení případu jim policie doručila v úterý. „Všechno tam relativizují. Podle nich nešlo o těžké ublížení na zdraví, protože čepel prošla jenom tři centimetry a nedošlo ani k poranění břišní dutiny,“ shrnula Zahradníčková pro Právo.

Podle zjištění serveru idnes.cz policie případ odložila, protože nešlo o podezření ze spáchání trestného činu. „Asi se jim zdá, že ten čin se nestal tak jak jsme ho popisovali,“ řekla Právu Zahradníčková:

Chybí záběry, znalec ale útok potvrdil

Podle přítelkyně napadeného policie v usnesení argumentovala tím, že chybí kamerové záznamy z napadení. Na nahrávce sice jsou vidět oba útočníci, ale chybí záběry samotného útoku.

Na druhé straně soudní znalec, kterého si policie vyžádala, popsal, že Isaak T. byl skutečně pobodán. „I soudní znalec řekl, že ta rána je skutečně od nože a že prošla břichem, ale oni tvrdí, že nejsou žádné stopy,“ sdělila přítelkyně pobodaného. Dodala, že tento postup očekávala a neplánuje se proti odložení odvolat.

Pražská policie nyní nemůže věc komentovat, protože usnesení dosud nenabylo právní moci. Záležitost může změnit státní zástupce, který nemusí souhlasit se stanoviskem policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám