Hlavní obsah

Policie obvinila muže kvůli smrtícímu výbuchu v Plané

Právo, zaš
Plzeň

Policisté obvinili 62letého muže, který podle nich může za loňský smrtící výbuch propan-butanových lahví v Plané na Tachovsku. Případ nyní zamíří k soudu, u kterého muž za obecné ohrožení z nedbalosti může vyfasovat tři až deset let za mřížemi.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči likvidují požár v PlanéVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

Posun v případu ve čtvrtek oznámila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková, podle které na muže ukázaly výsledky šetření, výslechy svědků i znalecké posudky.

„Je zřejmé, že dotyčný po blíže nezjištěnou dobu, nejméně v období několika let, skladoval propan-butanové lahve v objektu, který k takové činnosti nebyl zkolaudovaný,“ řekla Právu Jiroušková.

Foto: Jan Švábek, Právo

Hasiči u požáru v Plané

Muž společně s dalšími osobami navíc podle ní v místě přečerpával propan-butan z jedné lahve do druhé, aniž by k tomu měl příslušné oprávnění.

V Plané na Tachovsku vybuchují při požáru propanbutanové lahve, jeden mrtvýVideo: Jan Švábek, Právo

K výbuchu v plánském areálu v Nádražní ulici došlo loni 30. června. Při požáru, který doplnily řetězové výbuchy, zemřel 59letý zaměstnanec firmy. Sklad byl propan-butanovými lahvemi doslova napěchován, hasiči mluvili až o pěti stech kusech. Policie musela z domů evakuovat desítky lidí, požár hasiči likvidovali několik hodin.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám