Hlavní obsah

Policie obvinila manažera CzechTourismu

Policie obvinila bývalého manažera státní agentury CzechTourism Aleše Pangráce kvůli smlouvám na propagaci. Pangrác serveru SeznamZprávy potvrdil, že obvinění převzal tento týden. Česká televize (ČT) loni uvedla, že policisté v případu prověřují smlouvy v hodnotě 38 milionů korun. Část peněz se podle policie vracela zpět k Pangrácovi, píše server.

Foto: Mapy.cz

Česká centrála cestovního ruchu - CzechTourism ve Vinohradské v Praze

Článek

V kauze se kriminalisté zajímali také o ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou (za ANO), do jejíhož resortu CzechTourism spadá. Vyšetřování v kauze podle serveru nadále pokračuje.

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu zajišťovali důkazy v této kauze ve druhé polovině loňského listopadu. Byli například v sídle ministerstva pro místní rozvoj, v sídle CzechTourismu, na autodromu v Mostě nebo v agentuře Sport Invest. Služební počítač odnesli také z bytu ministryně.

V soudním příkazu k domovní prohlídce u Dostálové, který již dříve citovala ČT, stálo, že ministryně rozhodovala v roce 2016, kdy byla náměstkyní, o výdajích CzechTourismu ve prospěch vyvolených osob zprostředkovaně a mimo standardní úřední postup. Dostálová tehdy prohlásila, že se cítí absolutně nevinná, nepochybila, všechno může zdokumentovat a plně spolupracuje s policií.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (ANO)

Podle agentury šlo o pochybení jednotlivce. Média již dříve uváděla, že jde o bývalého ředitele odboru regionálního partnerství v CzechTourismu Aleše Pangráce, který byl odvolán kvůli výsledkům auditu. Z toho vyplynulo, že agentura CzechTourism uzavřela 48 problematických smluv.

„Ano, obvinili mě. Ale víc se k tomu nechci vyjadřovat,” sdělil Pangrác severu SeznamZprávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám