Hlavní obsah

Policie obvinila dvě děti z Opavy z přepadení tří taxikářů

Právo, hon
Opava
Aktualizováno

Případ přepadení tří taxikářů z loňského roku v těchto dnech uzavřela policie v Opavě. Díky mravenčí práci kriminalistů vyšlo najevo, že všech tří skutků se dopustili dva mladiství hoši. Oba se ke všemu přiznali, vyšetřováni jsou na svobodě, protože soud nesouhlasil s návrhem na vzetí do vazby.

Foto: Policie ČR

Děti přepadávaly taxikáře v Opavě.

Článek

O objasnění případu policie informovala ve čtvrtek. K první loupeži, při které taxikáře kluci obrali o tři tisíce, došlo loni v březnu. K poslední, při které byla oběť lehce zraněna, pak v prosinci.

„Dva mladiství pachatelé si vždycky vyhlédli řidiče taxislužby, kterého požádali o odvezení na odlehlé místo na okraji Opavy. Pachatel, který seděl vzadu, následně uchopil řidiče do kravaty a druhý, který seděl vepředu, mu přiložil nůž ke krku a žádal ho o vydání hotovosti,“ řekl kriminalista Adam Suchánek.

Foto: Policie ČR

Děti přepadávali taxikáře v Opavě.

V prvním případě dvojice ukořistila tři tisíce, ve druhém případě odešla s prázdnou a napotřetí řidiči odcizili klíče od vozidla, aby je nemohl pronásledovat.

„V tomto třetím případě to došlo tak daleko, že se jeden z pachatelů snažil řidiče pětkrát bodnout do hrudi. Jen díky aktivní obraně řidiče ale nedošlo k vážnějšímu zranění, ale jen k drobnému poškrábání,“ dodal Suchánek.

Foto: Policie ČR

Děti přepadávali taxikáře v Opavě.

Policie žádala na oba mladistvé uvalení vazby, soud ale tento návrh neakceptoval. „Za uvedené jednání jim hrozí dva až deset let vězení,“ doplnil policista. Bližší informace o pachatelích s ohledem na jejich věk neuvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám