Hlavní obsah

Pes na Chrudimsku zabil ženu. Policie nezjistila, které zvíře útočilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

Policie odložila vyšetřování úmrtí 38leté ženy z Chrudimska, kterou loni zabil pes. Kriminalistům se nepodařilo dokázat, které zvíře útočilo.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Případ kriminalisté odložili, protože se nepodařilo prokázat, který pes na ženu zaútočil. Ani expertiza z Kriminalistického ústavu to přesvědčivě nedokázala,“ řekla v pondělí Novinkám mluvčí policie Markéta Janovská.

Ženu na Chrudimsku zabil pes, manžel ji našel na zahradě

Krimi

Bez toho, aby policie měla přesně určeného psa, nemůže zahájit ani trestní stíhání jeho majitele. Kriminalisté našli na jednom psovi ženinu krev, to ale podle policie ještě neprokazuje, že za útok může on. Na těle ženy biologický materiál z tohoto psa nebyl.

Pes zaútočil na ženu loni 20. prosince v Otradově. Ženu našel ráno její manžel na zahradě domu. Utrpěla vážné poranění horní poloviny těla.

Podle tehdejších informací TV Nova útočil sousedův pes, který se na zahradu dostal snadno, protože mezi pozemky není plot. Majitel nechal psa po incidentu utratit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám