Hlavní obsah

Policie nebude stíhat muže, který se školačkou odjel do Německa

– Mladá Boleslav

Muž, který odjel se čtrnáctiletou dívkou z Mladoboleslavska do Německa, nebude policií trestně stíhán. Školačka si s mužem dopisovala na Facebooku delší dobu, na výlet do Německa se připravovala a odjela tam dobrovolně.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Po dívce jsme původně pátrali jako po dítěti v ohrožení. Poté co ji němečtí kolegové vypátrali v Hamburku, jsme příznak ohrožení odstranili a zůstala pouze v pátrání, protože jsme čekali na to, až ji fyzicky uvidíme,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jakub Vinčálek.

Pohřešovaná počkala v Hamburku, kam pro ni přijela matka s učitelem, kteří ji odvezli zpět domů. Dívka komunikovala s mužem na Facebooku delší dobu a odjezd plánovala. Muž, se kterým mladá slečna odjela, je Čech. Podle policie se ale nedopustil žádného trestného činu, a proto nebude stíhaný.

Čtrnáctiletá dívka byla naposledy viděna v neděli 23. června večer v osadě Jarov ve Vraném nad Vltavou. Po vyhlášení pátrání a zveřejnění v médiích se v pondělí ráno ozvala rodičům z Německa, kterým volala, že je v pořádku a během dne se vrátí vlakem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám