Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat útočnici ze Smíchova, která mezi regály ubodala ženu

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté navrhli obžalovat 33letou ženu, která měla v létě v obchodním centru na Smíchově ubodat zákaznici. Podezřelá je nyní ve vazbě. O případné obžalobě rozhodne státní zástupce, který má případ na stole.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo vraždy v obchodním domě. Archivní záběryVideo: Novinky

 
Článek

„Státní zástupkyně obdržela spis v pondělí a nyní si ho prostuduje. K právní kvalifikaci se zatím nebudeme blíže vyjadřovat, počkáme, až se rozhodne. Kdy by mohl být podána obžaloba, zatím nevíme,“ řekla Novinkám mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Policie v červenci ženu obvinila z vraždy s tím, že jí hrozí až 18 let vězení. Žena na soud čeká ve vazbě.

Incident s tragickými následky se odehrál 21. července v obchodě Tesco. Žena  zaútočla nožem, který si vzala z jednoho regálu v obchodě. Podle svědků se ženy přetahovaly o kabelku, policie později uvedla, že si agresorka oběť vyhlédla náhodou.

Propuštěná z léčebny

Pachatelka po činu neutíkala a počkala na policii. Jak informovaly Novinky krátce po zveřejnění případu, žena ten den odešla z bohnické psychiatrické léčebny. To později potvrdil i ředitel zařízení Martin Hollý. Lékaři řekli, že byla stabilizovaná a neměli jinou možnost, než ji propustit.

Foto: Facebook

Postupem let se měnil vzhled vražedkyně i jméno, které už letos na sociální síti používala v neurčitém rodu, jak tomu bývá u transsexuálů.

Kriminalisté si poté nechali vypracovat znalecký posudek, zda byla žena příčetná. Odborníci se stíháním souhlasili.

Později se ukázalo, že Michaela S. zaútočila na jinou ženu již 5. července v kavárně. Škrtila ji, ale nijak nezranila.

Podle neověřených informací měli policisté s agresivní ženou namířeno na psychiatrii, ovšem v půli cesty hlídku operační důstojník zastavil. Doporučil policistům vrátit se na místo útoku a přivolat záchranku.

Generální inspekce bezpečnostních sborů kvůli tomu obvinila dva policisty ze zneužití pravomoci úřední osoby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám