Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat řidiče, který měl v Ostravě zavinit srážku tramvají

Právo, kij
OSTRAVA

Severomoravští kriminalisté navrhli obžalovat 24letého řidiče tramvaje Petra Hrocha, který podle závěrů vyšetřování zavinil na začátku dubna v Ostravě srážku dvou souprav. Při ní tehdy zemřeli tři lidé a přes 60 jich bylo zraněno. Hroch vinu nepopírá.

Foto: Radim Kijonka, Právo

Řidič tramvaje Petr Hroch se svou manželkou Kateřinou.

Článek

„Komisař ve čtvrtek podal okresnímu státnímu zástupci v Novém Jičíně v souvislosti se zaviněním srážky tramvají návrh na podání obžaloby na řidiče tramvaje pro trestný čin obecného ohrožení,“ potvrdila mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská. Podle ní policisté v minulých dnech ukončili vyšetřování rozsáhlé nehody.

„Policisté si v rámci vyšetřování vyžádali několik znaleckých posudků z oboru dopravy a soudního lékařství. Rozhodující pro posouzení věci pak byla zpráva Drážní inspekce,“ konstatovala Štětínská. Kriminalisté rovněž vyslechli velké množství svědků.

V sobotu ráno začalo odklízení trosek dvou tramvají po čelní srážce.foto: Právo/Josef Gabzdyl

„Z celkového počtu 87 cestujících tři osoby zemřely, 11 jich utrpělo těžkou újmu na zdraví s léčením delším než šest týdnů, 29 lidí bylo zraněno středně těžce a 22 osob utrpělo poranění lehká. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na nejméně 2,5 miliónu korun,“ vypočítala policejní mluvčí.

Řidič tramvaje vjel na jednokolejnou trať bez toho, aniž by počkal na křížení s protijedoucí tramvají. Následné srážce se již nedalo zabránit. Po nehodě se ke své chybě přiznal a omluvil se rodinám obětí a zraněným. Za obecné ohrožení mu nyní hrozí až desetiletý trest.

Místo tragické nehodyfoto: Právo

Tramvaj zničená při páteční nehodě v Ostravě v depuAutor: PRÁVO/Aleš Honus

Ostravské tramvaje zdemolované po čelní srážceAutor: Aleš Honus

Rekonstrukce tragické srážky tramvají v Ostravě

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám