Hlavní obsah

Policie na Jindřichohradecku našla tělo v sudu pod podlahou

Jindřichův Hradec
Aktualizováno

Zabetonované tělo 26letého muže našli loni policisté v jednom z domů na Jindřichohradecku. Po několikaměsíčním vyšetřování ve čtvrtek z jeho vraždy obvinili muže a ženu. Čin se měl odehrát již v roce 2012, policie o nálezu informovala v pátek.

Dům, kde byla nalezena mrtvola

 
Článek

Kriminalisté se případem začali zabývat poté, co jim jeden muž z místní drogové scény řekl, že v zabetonovaném sudu je mrtvý muž. Pro policisty nebyl muž věrohodný, ale informaci přesto ověřili a v říjnu provedli domovní prohlídku nemovitosti na Jindřichohradecku.

Sériový vrah Kott žádá obnovu procesu

Krimi

„Pod relativně novou betonovou podlahou sklepa nalezli modrý plastový sud s tělem zabaleným do látky. Ohledání místa činu, těla i následná soudní pitva a vyhodnocení všech stop dalo kriminalistům již trochu jasnější obraz. V sudu je se smrtelným bodným zraněním hrudníku muž,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Sud, ve kterém bylo tělo nalezeno.

Následně zjistili i jeho totožnost. Byl to Slovák narozený v roce 1986. Vyšetřovatelé pak zjišťovali, s kým byl v kontaktu a kdo může mít čin na svědomí. Ve čtvrtek pak zadrželi muže, kterého obvinili z vraždy, a 28letou ženu. Ta byla obviněna z účastenství na vraždě.

Výslechy přinesly do případu trochu více světla. Čin se měl odehrát v srpnu 2012, kdy žena uspala doma svého přítele a pak dala signál svému 34letému komplici. „Ten vstoupil do bytu, v obýváku stanul nad uspaným sokem a nožem ho na místě usmrtil. Ve sklepě domu ho pak v plastovém sudu zakopal metr pod podlahu a zalil betonem,“ konstatoval Matzner.

Foto: Policie ČR

Dům, kde byla nalezena mrtvola

Motiv činu policisté nesdělili, zřejmě jde ale o milostný trojúhelník. Podle informací Práva byl muž, který měl vraždit, dříve také přítelem ženy a tímto zločinem se zbavil svého soka, se kterým v té době obviněná žena žila. Zřejmě se s ním nedokázala běžným způsobem rozejít, a tak se podle policistů na zločinu výrazně podílela.

Dvojici hrozí až 18 let vězení. Policie požaduje jejich vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám