Hlavní obsah

Policie kvůli tisícům výhrůžných sms stíhá manžela a tchyni

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Téměř tisícovku výhrůžných textových zpráv od tchyně a ještě větší počet podobně zaměřených telefonátů od svého manžela, od kterého utekla, musela v minulých měsících snášet žena z Ostravy. Případem se již zabývá policie, která manžela i jeho matku stíhá pro přečin nebezpečného pronásledování.

Článek

Za prvních deset měsíců jde už o patnáctý případ takzvaného stalkingu, který policie v Ostravě řešila. Nejnovější případ je ovšem výjimečný tím, že podezřelými jsou dvě osoby najednou a navíc jde o členy jedné rodiny.

„Muž svoji manželku vytrvale kontaktoval zhruba pět měsíců, a to i v noční době. Svou ženu měl urážet, vyhrožovat odebráním dítěte z její péče a nařknout ji z duševní poruchy,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková s tím, že šlo skutečně o více než tisícovku telefonátů. Ze stejného trestného činu byla obviněna také manželova matka.

„Podezřelá měla snachu vytrvale pronásledovat prostřednictvím telefonu, za zhruba pět měsíců měla poškozené zaslat rovněž několik set krátkých textových zpráv. Jejich počet se blíží tisíci kontaktů,“ dodala mluvčí.

„Podezřelá měla ženu urážet a nařknout ji z duševní choroby, vyzývat ji k dodržování zásad víry. Rovněž měla žena oznámit dalším členům rodiny, že poškozená trpí duševní chorobou,“ doplnila Holčáková.

Policie případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Oběma podezřelým hrozí maximálně jeden rok vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám