Hlavní obsah

Policie hledá oběti znásilnění v Praze, cizince obvinila ze tří napadení

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté hledají případné oběti znásilnění, které by podle nich měl mít na svědomí jednadvacetiletý cizinec. Policisté muže počátkem srpna zadrželi díky kamerovému záznamu z metra kvůli pokusu o znásilnění dívky, vyšetřovatelé pak přišli na další dva skutky.

Policie obvinila muže ze znásilnění v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté začali pátrat po muži ve čtvrtek 1. srpna, kdy oznámila pokus o znásilnění 26letá žena. Podezřelý ji podle ní napadl v Dolnojirčanské ulici. „Kolem sedmnácté hodiny ji nečekaně zezadu napadl, jednou rukou ji chytil kolem těla, druhou začal osahávat v intimních místech a snažil se ji strhnout na zem,“ sdělil mluvčí policie Jan Rybanský s tím, že se ženě podařilo vysmeknout a podezřelý utekl.

Několik policejních hlídek po něm pátralo marně, dva dny nato si ale operátor městského kamerového systému všiml na monitoru muže, který stál kolem půl desáté večer několik minut na autobusové zastávce Kačerov. „Sledoval okolí a nápadně odpovídal popisu hledaného násilníka,“ upřesnil mluvčí. Po hodině pátrání se muže podařilo policistům zadržet ve vestibulu metra Háje.

„Prošetřováním případu kriminalisté zjistili, že zadržený jednadvacetiletý cizinec má na svědomí další dva pokusy znásilnění, které spáchal ve středu 31. července v Praze 5 a 10. Je tak možné, že počet jeho skutků není konečný,“ uvedl Rybanský. Kriminalisté zadrženého obvinili ze tří pokusů o znásilnění.

„Touto cestou se proto obracíme na ženy, které mají stejnou zkušenost, aby kontaktovaly linku 158, pokud tak ještě neučinily, a nenechaly tyto činy bez potrestání,“ sdělil Rybanský.

Policie nezveřejnila podobu obviněného po dohodě se stáním zástupcem, aby nebyly narušeny úkony trestního řízení, například rekognice.

Mluvčí zmínil, že policie stále pátrá po dalším muži podezřelém z pokusu o znásilnění, kterého rovněž zachytily kamery. Tento případ se stal nedaleko nemocnice Motol, policie o něm informovala na začátku srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám