Hlavní obsah

Policie dopadla distributora pančovaného alkoholu a obvinila provozovatele večerky

Právo, alf, plk, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Policisté ze Zlína dopadli distributora pančovaného alkoholu, Právu to ve čtvrtek potvrdil policejní mluvčí. Zároveň také obvinili již zadrženého provozovatele večerky z trestného činu porušování předpisů při označování zboží. V Moravskoslezském kraji pak zadrželi další dva muže.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Policie obvinila majitele večerky, kde se prodával nekolkovaný alkohol.

Článek

Provozovateli zlínské večerky, ve které nakoupili alkohol lidé otrávení metanolem, hrozí až tříleté vězení a zákaz činnosti. Sedmatřicetiletý muž ze Zlína je obviněn z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží.

Policisté také Právu ve čtvrtek ráno potvrdili, že kromě prodejce dopadli i distributora pančovaného alkoholu. „Bližší informace k dodavateli nebudeme z důvodu vyšetřování sdělovat,“ sdělil policejní mluvčí Petr Jaroš.

V Moravskoslezském kraji byli během kontrol alkoholu zadrženi ve středu odpoledne dva muži. „Jedná se o muže ve věku 46, 47 let. Policisté zajistili i 400 litrů alkoholu v různých nádobách. Zajištěný alkohol nebyl opatřen kolky a byl označen různými etiketami,“ uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Policie zkontrolovala stovky provozoven

Při nočních kontrolách stánků a bufetů a podobných zařízení navštívili policisté společně s celníky a hygieniky 209 provozoven v Moravskoslezském kraji. V jedné z prodejen v Ostravě policisté zjistili 21 litrů alkoholu, který nebyl opatřen ochrannými známkami.

Policie kontroluje prodej tvrdého alkoholu ve stáncíchVideo: Novinky

„Nelegální alkohol na místě předali celníkům k dalšímu řízení, mimo jiné k expertize, zda neobsahuje metylalkohol,“ přiblížila Vlčková.

Policisté s celníky hledají nejen neokolkovaný alkohol, kontrolovali taky společně se strážníky, zda je dodržován zákaz prodeje destilátů s obsahem alkoholu nad 30 procent. „Obdobné zvýšené kontroly budou probíhat až do odvolání. Dnes ráno se hlídky, složené z policisty, celníka a pracovníka krajské hygienické stanice, rozjely do 11 větších měst Moravskoslezského kraje,“ řekla policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám