Hlavní obsah

Policejní náměstek skončil mimo službu. Opilý řídil auto po D8

Právo, jkk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstka středočeské policie Jana Krejčího v úterý šéf krajské policie zprostil výkonu služby. Policistu vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) kvůli tomu, že ho na konci května chytili policisté za volantem služebního auta pod vlivem alkoholu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Krejčího tehdy podle serveru iDnes.cz zastavila hlídka na 18. kilometru dálnice D8 u Nové Vsi a opakovanou dechovou zkouškou u něj zjistila 2,29 a 2,39 promile alkoholu.

Případem se začala zabývat inspekce kvůli podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což v případě prokázání viny hrozí až roční vězení či peněžitý trest.

Řidič na Jičínsku usnul uprostřed křižovatky. Spal tam 20 minut

Krimi

Šéf krajské policie Václav Kučera svému náměstkovi nařídil do konce května dovolenou s tím, že počká na závěry šetření inspekce. Výkonu funkce ho zprostil až nyní, jelikož GIBS případ ještě neuzavřela.

„Vzhledem k tomu, že pan ředitel neobdržel podklady Generální inspekce bezpečnostních sborů, dnešním dnem zprostil policistu výkonu služby,“ řekla Právu mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Opilá řidička se v Praze lepila na auto s policistou, skončila v poutech na zemi

Krimi

Pro razantnější přístup se přitom vyslovil i policejní prezident Jan Švejdar a chtěl, aby náměstek ve funkci skončil. „Nemám absolutně žádné pochopení pro nikoho, kdo usedne za volant pod vlivem alkoholu. O to více, když se jedná o policistu. Pro takové jednání neexistuje vůbec žádná omluva a ve své funkci musí skončit,“ uvedl Švejdar.

Reklama

Výběr článků

Načítám