Hlavní obsah

Brit vyfasoval pokutu za pohanění sousoší Jana Husa

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Snad to měla být s umělým penisem na pražském Staroměstském náměstí recese, šestadvacetiletý Brit ale vyfasoval pokutu 10 tisíc korun. Onen předmět totiž mladý muž umístil na sousoší Jana Husa od Ladislava Šalouna, na které vylezl. Na mistrovu postavu patrně nedosáhl.

Foto: Městská policie Praha

Umělý penis na hlavě jedné z postav sousoší Jana Husa

Článek

„V den státního svátku hlídka strážníků zjistila, že na jednu z hlav sousoší Jana Husa, které se nachází na Staroměstském náměstí, někdo položil umělý penis. Naštěstí k poškození sochy nedošlo,“ popsala mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Ze záznamu kamer strážníci zjistili, jak muž vypadal a kde se ubytoval. Hlídka ho skutečně v hotelu v Malé Štupartské zastihla a cizinec se doznal.

Foto: Profimedia.cz

Sousoší mistra Jana Husa na Staroměstském náměstí v Praze

„Za přestupek proti veřejnému pořádku, konkrétně vzbuzování veřejného pohoršení, dostal od strážníků pokutu ve výši 10 tisíc korun, kterou na místě zaplatil,“ dodala Seifertová. Předmět musí odborně odstranit povolaný správce, aby sousoší nedoznalo další úhony.

Reklama

Výběr článků

Načítám