Hlavní obsah

Podvodníci opatřovali vlastní pivo značkou „dražšího“ pivovaru

Novinky, Václav Lang

Celníci odhalili skupinu podvodníků, která vydávala vlastní pivo za výrobek věhlasnějšího pivovaru. Tomu tak způsobili škodu za 300 tisíc korun, za což hrozí pachatelům až dva roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Šestice lidí, kterou celníci dopadli, se rozhodla vydělat na jedné z největších českých slabostí - chuti k pivu. Pivo, které bylo legální cestou vyrobeno v regionálním minipivovaru, vydávali za výrobek "silnějšího" konkurenta.

„Celníci zajistili 40 pivních sudů opatřených zátkami porušujícími práva duševního vlastnictví a 250 obdobných zátek připravených k použití,“ informoval mluvčí celníků Jiří Barták. „V oficiálním regionálním pivovaru vyráběla skupina pivo a za pomoci obalů a jiných prostředků jej vydávala za pivo jiné,“ řekl Novinkám.

Podle jeho slov vznikla majiteli práv škoda ve výši 300 tisíc korun. Za trestný čin porušení práv duševního vlastnictví tak pachatelům hrozí trest až dva roky za mřížemi. Případ se nadále vyšetřuje.

Celá akce proběhla v rámci rozsáhlejšího pátrání. Na sedmi místech ve středních Čechách provedli celníci domovní prohlídky. Jedna ze zadržených šesti osob měla v držení šest pistolí s vypilovanými výrobními čísly, tisíce nábojů a pyrotechnický materiál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám