Hlavní obsah

Počasí o víkendu tvrdě vytrestalo řidiče

PRAHA

Zima přísně potrestala hlavně neopatrné a nepřipravené řidiče. Od pátku se policisté na silnicích setkávali nejen s nekonečnými kolonami aut a nepojízdnými kamióny, ale také s těžkými nehodami, které stály život několik lidí.

Foto: Miroslav Lang

Cantica laetitia Zlín - Benefiční koncert pro Ukrajinu ve Zlíně (2015)

Článek

Kamióny měly tradičně problémy hlavně v příhraničních horských oblastech. V sobotu zablokovaly např. mezinárodní silnici E65, která vede Jizerskými horami do Harrachova k hraničnímu přechodu s Polskem. Silničáři v sobotu uzavřeli cestu z Božího Daru na Klínovec v Krušných Horách. Někteří místní podnikatelé si však vzápětí stěžovali, že preventivní uzavírání silnic nebylo nutné.

Sníh a nepřipravenost řidičů přispěly k mnoha smrtelným nehodám. Tři lidé zemřeli v pátek u Louček na Sokolovsku při hromadné havárii pěti aut. Kromě tří mrtvých zůstal na místě střetu čtyř osobních a jednoho nákladního i jeden zraněný člověk. Nehoda se odehrála v kopci u odbočky na Loučky. [celý článek]

Drasticky zemřel také řidič Škody Felicie u obce Drobovice na Kutnohorsku. Při projíždění zatáčkou dostal smyk, vyjel mimo vozovku a narazil do svahu. Auto se po nárazu vzňalo a zcela shořelo i s řidičem. "Na místě zůstala jen kostra vozu," dodala místní policejní mluvčí.

Na Svitavsku se převrátil autobus

Nepřiměřená rychlost na vlhkých či zasněžených silnicích byla pravděpodobně také příčinou sobotní srážky dvou osobních aut s autobusem v obci Mikuleč na Svitavsku. Autobus s 15 cestujícími se převrátil na bok, ale jako zázrakem byla pouze jedna osoba zraněna.

V sobotu před půlnocí zase nezvládl namrzlou vozovku 24letý cizinec u obce Březí na Domažlicku. Stálo ho to život. Jeho Toyota vjela do protisměru a pak čelně narazila do stromu, od kterého se odrazila a přistála pod hladinou rybníka.

V neděli ráno zemřel u Loun další řidič. Také vjel do protisměru a srazil se s protijedoucím osobním vozem. Druhý řidič utrpěl jen lehké zranění. Policie teprve zjišťuje okolnosti nehody, včetně toho, proč řidič vyjel ze svého pruhu.

Reklama

Související témata:

Související články

Sněhový příval komplikuje život na horách

Na většině území ČR v sobotu ráno sněžilo. Silnice první třídy a dálnice jsou sjízdné, i když po chemickém posypu vlhké či mokré, a v některých oblastech...

Výběr článků

Načítám