Hlavní obsah

Pobodaného muže měl vyhodit z okna. U soudu tvrdí, že skočil sám

Praha

Městský soud v Praze začal v úterý projednávat silvestrovskou vraždu v centru metropole. Před soudem stanul Eduard Klaga, který podle obžaloby pod vlivem alkoholu napadl svého hosta, jehož bodl do břicha a vyhodil z okna bytu ve čtvrtém patře. Obžalovaný vinu odmítá a tvrdí, že muž vyskočil z okna sám.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Klaga si k sobě do Petrské ulice pozval na silvestrovskou oslavu dva známé. Podle obžaloby se poté s jedním z nich pohádal kvůli banalitě a zlomil mu nos úderem hlavou do obličeje. Potom ho chytil zezadu pod krkem "do kravaty" a bodl nožem do břicha.

Muž se mu vysmekl a snažil se zachránit útěkem na balkón, přičemž proskočil skleněnou výplní balkónových dveří. Klaga údajně vyšel za ním a strčil ho přes zábradlí. Šestačtyřicetiletý muž spadl z výšky 15 metrů na betonovou dlažbu dvora a zemřel. "Ani jsem se ho nedotkl," prohlásil před soudem Klaga.

Slitoval se nad muži bez domova 

Vinu svaloval na druhého z hostů, o kterém tvrdil, že oběť napadl. Zraněný muž podle něj po napadení nejprve proskočil skleněnou výplní okna a pak sám vyskočil z balkónu. "Toho činu jsem se nedopustil," doplnil Klaga, jenž prý sám na místo zavolal záchranáře a policii.

Oba muže údajně pozval domů poté, co je potkal při návratu domů z nepovedené silvestrovské oslavy ještě před půlnocí. Nejdříve jim pouze nosil alkohol před dům. Nakonec však obžalovaného přemluvili, aby mohli k němu domů. Jeho hosté prý byli bez práce, domova a byla jim zima.

Muži si povídali hlavně o práci, řekl Klaga při výpovědi. Vražda se pak po hádce podle spisu stala mezi 04:00 a 04:30. Klagovi hrozí deset až 18 let vězení. Soud bude ve středu pokračovat výslechy soudních znalců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám