Hlavní obsah

Po Teryngelovi jde do vazby i Marko Stehlík

PRAHA
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 8 v sobotu poslal do vazby Marko Stehlíka, syna bývalého majitele Poldi Kladno. Stehlík byl ve středu zadržen v souvislosti s vyšetřováním více než stomiliónového daňového úniku.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Marko Stehlík

Článek

V pátek poslal soud do vazby ve stejném případu i známého advokáta Jiřího Teryngela.

Uvalení vazby na Stehlíka potvrdil mluvčí soudu Martin Slováček. Soud své rozhodnutí podle něj odůvodnil tím, že by Stehlík mohl ovlivnit výpovědi ostatních obviněných.

Marko Stehlík se podle Slováčka navíc nezdržoval v místě svého bydliště a soud měl problém ho kontaktovat. Stehlík podal na místě proti rozhodnutí soudu stížnost.

Marko Stehlík se podle Slováčka navíc nezdržoval v místě svého bydliště a soud měl problém ho kontaktovat. Stehlík podal na místě proti rozhodnutí soudu stížnost.

Kauza se týká obchodu s cigaretami za tři čtvrtě miliardy, z nějž firma, již Teryngel zastupoval, nezaplatila DPH.

Policie ve středu v souvislosti s případem zadržela celkem čtyři lidi. Že je mezi nimi i Stehlík mladší, potvrdil Právu zdroj blízký vyšetřování.

Kauza se týká nezaplacení daně z přidané hodnoty z rozsáhlého obchodu s cigaretami. Teryngel loni na jaře zastupoval firmu Letka Team, která prodávala cigarety za 744 miliónů.

"Teryngel zprostředkovával kupní smlouvu, minulý rok firma cigarety prodala. Firma ale po prodeji neměla na zaplacení DPH, které činilo 118 miliónů korun,“ řekl Právu Terynglův obhájce Josef Doucha.

Stehlíka poslal na konci března soud na čtyři roky do vězení za poškozování věřitele. V srpnu 1996 údajně znemožnil uspokojení věřitelů, když stál za převodem vlastnictví výrobních zařízení z firmy Bohemia Art na společnost Merlin v hodnotě zhruba 50 miliónů korun. Stehlík se odvolal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám