Hlavní obsah

Po nárazu auta do zábradlí zemřela žena

• Aktualizováno
Právo, Aleš Fuksa

Jeden lidský život si v neděli před třetí hodinou ranní vyžádala tragická nehoda osobního auta značky Nissan Almera na hlavním silničním tahu I/49. Policie původně informovala o dvou mrtvých, údaje pak zpětně upravila. Dvaadvacetiletý řidič v Želechovicích nad Dřevnicí na Zlínsku čelně narazil do železného zábradlí mostu a chodníku při hlavní světelné křižovatce.

Článek

Podle operačního důstojníka Policie ČR ve Zlíně nebyl příčinou nehody alkohol. Zároveň dodal, že případ je stále v šetření.

„Nárazem došlo k velmi těžkému zranění osmatřicetileté spolujezdkyně na zadním sedadle, a také ke zranění a zaklínění řidiče,“ uvedl k případu mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Foto: HZS ZK

Žena slovenské národnosti podle záchranářů utrpěla mimořádně těžké zranění hlavy, kterému podlehla na místě. Mladší muž je v nemocnici hospitalizován s lehkým zraněním. "Spolujezdkyni jsme vyprošťovali ze zadních sedadel. Vzápětí hasiči zahájili vyprošťovací práce u zraněného a zaklíněného mladého řidiče. Po odstřižení zadních dveří byla pomocí hydraulických tyčí roztažena zdeformovaná přední část, která muži sevřela nohy,“ přiblížil Mitáček.

Profesionální hasiči byli u místa tragédie se svým vozem za tři minuty od ohlášení nehody. Havárie na tři hodiny omezila provoz na hlavním silničním tahu ze Zlína do Vizovic na tři hodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám