Hlavní obsah

Pitr a Provod se nového procesu nedočkají

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Uprchlý odsouzený podnikatel Tomáš Pitr ani jeho kolega Miroslav Provod se nového soudního líčení v případu daňových deliktů z roku 1994 zase nedočkají. Ani napodruhé totiž neuspěli se svou žádostí o obnovu procesu.

Článek

„Pražský vrchní soud v září zamítl jejich stížnost proti březnovému rozhodnutí našeho soudu, podle kterého nebyly zjištěny nové důkazy či skutečnosti opravňující nařídit nový proces,“ řekl v pátek Právu mluvčí pražského městského soudu Petr Kulawiak.

Soudce Petr Novák, který má od počátku celou kauzu na starosti a v březnu o žádosti rozhodoval, upozornil na to, že Pitr s Provodem mohou kdykoli podat další. Pitr ale zatím s českými soudy prohrává na plné čáře. Během posledních dvou let je to již druhá žádost o nový proces, s kterou neuspěl. Loni v prosinci zase Nejvyšší soud odmítl Pitrovo dovolání a v lednu pak Ústavní soud i jeho stížnost.

Vše ve zmíněné kauze daňových deliktů, za které Pitr, Provod a další podnikatel Jiří Syrovátka dostali předloni shodně pětiletý trest. Ovšem pouze Provod si jej začal odpykávat. Pitr zmizel loni ve chvíli, kdy měl nastoupit do vězení, Syrovátkovi trest soudce Novák letos v červnu odpustil kvůli vážné nemoci - rakovině. Poslední ze čtveřice odsouzených, Vratislav Romanovský, který dostal šest let, utekl stejně jako Pitr do zahraničí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám