Hlavní obsah

Pilot vlečného letadla po pádu uhořel

Právo, krč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVLÍČKŮV BROD

Pilot vlečného motorového letadla ve středu uhořel po pádu jeho stroje poblíž havlíčkobrodského letiště. Za sebou táhl větroň, jehož posádka se odpojila a bezpečně přistála v poli.

Foto: Divadlo A. Dvořáka Příbram

Jedním z příběhů v představení je i nácvik ochotnického divadla dělníků.

Článek

Letadlo odstartovalo kolem 13:30 z letiště havlíčkobrodského aeroklubu. Stroj se zřítil krátce po startu, když se druhé letadlo odpoutalo. Do letounu se podle policie zřejmě během vyvěšení lana opřel poryv větru, což mohlo způsobit pád.

Ivan Kuželka z místního aeroklubu odmítl o příčinách neštěstí spekulovat. "Mohla mít na něm podíl technická závada, chyba pilota či další okolnosti," uvedl. "To všechno musíme nechat na zjištění letecké inspekce, která svoji práci teprve zahajuje," podotkl.

"Nemohu nic víc dodat, než že pilot, údajně mladý člověk kolem dvaceti let, byl mrtvý a že naše jednotka likvidovala požár, který motorové letadlo po pádu zachvátil," řekl ředitel havlíčkobrodských hasičů Jaroslav Nácovský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám