Hlavní obsah

Pes se probořil do zledovatělého bazénu, zachránit ho museli hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baška

Na záchranu salašnického psa, který spadl do zamrzlého zahradního bazénu, vyrazili v sobotu 25. prosince hasiči na Frýdecko-Místecko. Nedobrovolnou ledovou koupel naštěstí bernský salašnický pes přežil.

V Bašce se propadl pes do ledového bazénu, zachránili ho hasičiVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Pes spadl do bazénu kolem 21. hodiny. „Utekl k sousedům naproti přes ulici, kde se propadl do bazénu s tenkou vrstvou ledu. Ten se pod ním probořil, zvíře se marně pokoušelo dostat se zpět nahoru přes hradbu kluzkých namrzlých stěn,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Hasiči, kteří dorazili psa zachránit, byli připraveni nejen zvíře vytáhnout pomocí speciální hadice či smyčky s karabinou, ale také skočit pro něj do vody. „Nakonec jim stačily silné paže. Salašnický pes, čekající u bazénového žebříku, se nechal zachránit velmi ochotně,“ prozradil mluvčí s tím, že záchranná mise netrvala déle než 20 minut.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zachráněného psa zabalili hasiči do deky a přivolali jeho majitelku.

Hasiči přikryli psa dekou, aby mu nebyla zima, a snažili se ho udržet poblíž, protože měl i přes konejšivá slova zachránců snahu utéci, jen co trochu pookřál. „Nenechal se chytit ani do odchytové smyčky kolegů z Bašky, takže jsme ho drželi na místě jen vřelým slovem,“ poznamenal velitel zásahu.

Podle Kůdely se chtěl pes vrátit domů, jenže vrátka byla zavřená a majitelé nebyli doma. „Po přivolání hasičů dorazila majitelka psa do deseti minut a odvedla si zvíře domů,“ uzavřel mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám