Hlavní obsah

Pes pokousal zasahujícího policistu

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polná

Nečekaně perný zásah se vyklubal z volání na tísňovou linku 158, které přijali polenští policisté v pondělí 5. prosince odpoledne. Hlídku, která vyjela ochránit muže před opilým synem, totiž napadl pes patřící rodině. Informovala o tom policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Polenští policisté vyrazili po druhé hodině odpoledne na nouzové volání muže, kterého ohrožoval ve společné domácnosti jeho opilý syn. Agresor byl ozbrojený nožem, který po otci i hodil a vyhrožoval mu smrtí.

Policejní hlídka útočníka zpacifikovala s pomocí služebních pout a s ohledem na naměřených 2,91 promile alkoholu v dechu ho hodlala odvézt na záchytku do Jihlavy. V úzké chodbě se však na obranu člena rodiny postavil kříženec velikosti německého ovčáka.

„Byla to nešťastná náhoda, na policistu rozhodně nikdo psa nepoštval,“ vysvětlila policejní mluvčí. Jak doplnila, i když si tržné rány způsobené vystresovaným zvířetem vyžádaly lékařské ošetření, policista pokračuje ve výkonu služby.

Sám zdroj konfliktu, 31letý muž, přespal na záchytce a domů se nějaký čas nepodívá. Policisté ho totiž ze společného obydlí vykázali a navíc zahájili úkony trestního řízení kvůli podezření z nebezpečného vyhrožování. Na to pamatuje trestní zákon až tříletým odnětím svobody. Nůž, kterým opilec útočil, totiž nebyl jen tak obyčejný: šlo o 29 centimetrů dlouhý vojenský bodák s 16centimetrovou čepelí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám