Hlavní obsah

Pes na Mělnicku skalpoval muže

Právo, rav
KOSTELEC NAD LABEM

Na návštěvu pískovny v Kostelci nad Labem u Neratovic na Mělnicku nebude v dobrém vzpomínat jeden zákazník ze Zbořanovic u Prahy. Když v úterý dorazil do areálu, aby si tam koupil písek na stavbu, zaútočil na něj z ničeho nic volně pobíhající velký pes patřící synovi majitele pískovny. Muže nejen pokousal na ruce a břichu, ale především skalpoval.

Článek

"Šlo o vážnější zranění hlavy. Šestačtyřicetiletý pacient byl proto transportován na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Bulovka v Praze. Byl ale při vědomí,“ řekla Právu mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Napadeného poté převezli na kliniku plastické chirurgie, kde ještě v úterýa absolvoval operaci, při které mu lékaři udělali rekonstrukci hlavy a vlasů. "Je mimo ohrožení života a plastičtí chirurgové z něj dělají zpátky normálního člověka,“ podotkla Petra Effenbergerová z oddělení marketingu nemocnice Bulovka.

Podle policie zákazník po příjezdu do pískovny sotva stačil vystoupit z vozu a už byl napaden psem rasy brazilská fila. Jde o jednoho z největších psů chovaných u nás.

"Věc šetříme jako trestný čin těžká újma na zdraví z nedbalosti, kde majiteli psa hrozí v případě obvinění a odsouzení až dva roky vězení. Zatím jsme ale jeho stíhání nezahájili,“ upřesnila mluvčí mělnické policie Markéta Johnová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám