Hlavní obsah

Pendolino srazilo člověka

PARDUBICE

Rychlovlak Pendolino jedoucí z Prahy do Ostravy srazil v sobotu ráno člověka. Když souprava zastavila na nádraží v Pardubicích, byly v 8:51 na lokomotivě nalezeny stopy po srážce. K té došlo již dříve u Týnce nad Labem. Informovala o tom Drážní inspekce.

Článek

Pendolino ve 160 kilometrové srazilo a usmrtilo za obcí Týnec nad Labem na Kolínsku 78letého muže, který vstoupil na koleje mimo vyznačený přejezd. Vlak pokračoval dál, protože strojvedoucí si myslel, že srazil zvíře. Že srazil člověka, přišel až při prohlídce soupravy na nádraží  v Pardubicích.

Mluvčí Drážní inspekce Zdenk Neusar řekl, že strojvedoucí vlaku si střetu nevšiml. "Takové věci se, bohužel, občas stávají i u jiných vlaků, než je Pendolino," dodal.

Podle kolínské policejní mluvčí Petry Langmannové se nehoda stala v železniční zastávce v Týnci nad Labem. Muž zřejmě přecházel koleje. Jeho totožnost se zatím nepodařilo zjistit, protože u sebe neměl žádné doklady. "Jediné, co lze zatím s jistotou říci, je, že se jednalo o staršího muže, jehož věk byl odhadnut zhruba na 60 let," dodala mluvčí. Policie vyšetřuje, zda šlo o nešťastnou náhodu, nevyloučila ani sebevraždu.

Policie provedla na pardubickém nádraží ohledání vlaku a další vyšetřovací úkony. Souprava kvůli tomu byla na hodinu odstavena, Pendolino odjelo z Pardubic po desáté hodině. Provoz na trati nebyl přerušen, ostatní vlaky jezdily podle jízdního řádu.

 Další okolnosti případu vyšetřuje kolínská policie, uvedl operační důstojník.

Týnec nad Labem je od Pardubic vzdálen 29 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám