Hlavní obsah

Pendolino projelo u Olomouce na červenou

Právo, Novinky, ok, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Pendolino mířící do Prahy v pátek dopoledne u Olomouce projelo na červenou. Zastavilo až na železničním přejezdu v obci Grygov. Hasiči pomohli stovce cestujících při přesunu na nádraží, kde počkali na náhradní spoj. Pendolino zůstalo na místě kvůli následnému vyšetřování nehody.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po desáté hodině došlo k nedovolené jízdě vlaku, který naštěstí neohrozil jiné vlaky ani nevjel do připravené cesty jinému vlaku. Nikdo nebyl zraněn,“ řekl Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. „Nemám informace o tom, že by byl použit signál generální stop,“ dodal. Takový signál by zastavil vlaky v celé oblasti.

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) ústy svého mluvčího Marka Illiaše uvedla, že „strojvedoucí si sám chybu uvědomil a zastavil asi 300 metrů za návěstidlem. Žádná škoda nevznikla, takže je to šetřeno jako malý přestupek“. Původně SŽDC informovalo, že vlak zastavil 10 metrů za návěstidlem, odpoledne ale údaj upřesnilo.

Podle hasičů souprava zastavila na železničním přejezdu v obci, tedy asi 400 metrů od železniční stanice, uvedla jejich mluvčí Vladimíra Hacsiková.

„Hasiči 115 cestujícím pomohli z vlaku vystoupit a doprovodili je na nádraží, kde pro ně za necelou hodinu přijel rychlík jedoucí do jejich cílové stanice,” uvedla Hacsiková. Ve vlaku podle ní cestovala také jedna tělesně postižená žena na invalidním vozíku. „Tu hasiči spolu se třemi rodinnými příslušníky převezli na hlavní nádraží v Olomouci.“

Případ vyšetřuje policie a vyšetřovatelé Správy železniční dopravní cesty, kteří zjišťují příčiny incidentu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám