Hlavní obsah

Pašerák ujížděl policistům po dálnici dvoustovkou, dostal tři roky

Právo, Patrik Biskup
Tachov

Na tři roky do vězení poslal tachovský soud Vasyla Dalekoreje, který loni v listopadu ujížděl policejní hlídce z Prahy až do Plané u Mariánských Lázní.

Foto: Patrik Biskup

Vozidlo, ve kterém pašerák ujížděl policii.

Článek

Padesátiletý Ukrajinec se tehdy řítil po dálnici D5 více než dvousetkilometrovou rychlostí, zadržet se ho podařilo až pomocí zátarasu. Ve vozidle Škoda Superb převážel desítky tisíc cigaret bez kolků.

Kromě trestu soud ještě uložil cizinci pětiletý zákaz řízení, zabavil auto a nařídil zaplatit 60 tisíc korun  jako náhradu škody policistům za poničený služební vůz, kterým mu zablokovali cestu a do kterého naboural.

„Obžalovaný se ke všemu doznal. Policistům ujížděl proto, že chtěl zásilku za každou cenu dopravit na místo určení. Tvrdil, že tím by si částečně smazal dluh u člověka, který si ho na přepravu najal,“ uvedl soudce Miroslav Vajgant.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie po honičce odtahuje superbVideo: Patrik Biskup, Právo

Policisté stavěli Ukrajince na Pražském okruhu za Lochkovským tunelem. Muž neuposlechl jejich výzvy, sešlápl plynový pedál a začal ujíždět až na dálnici D5, kde se vydal směrem na Rozvadov. „Kontrola řidiče nebyla náhodná, policisté měli podezření, že převáží pašované cigarety. Už na něj čekali,“ sdělil dále soudce.

Zběsilá jízda skončila až u Plané, kde mu policisté postavili do cesty služební vůz. Ve snaze jej objet do něj Dalekorej částečně narazil a potom sjel do pole, kde uvízl. Dál se už  prchat nepokoušel. Věděl, že s ohledem na to, že má místo jedné nohy protézu, by daleko neutekl.

Rozsudek je pravomocný, obě strany se vzdaly odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám