Hlavní obsah

Padělatel vstupenek chtěl být ozdobou společnosti

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

“Frajer“, co bez problémů sežene lístek na kdejaký koncert či sportovní utkání. Za toho se vydával mezi známými čtyřiadvacetiletý mladík z Blanenska. A levné lístky skutečně obstaral. Mělo to však jeden podstatný háček. Šlo o falzifikáty.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Padělané vstupenky, které nabízel mladík z Blanenska na mnoho akcí.

Článek

Na MS motocyklů, festival Trutnov Open Air nebo na koncerty Stinga, Rihanny, Monkey Business, Marie Rottrové, Michala Davida a řadu dalších obstarával pod cenou lístky mladík, kterému nyní za podvod hrozí až tři roky vězení.

Bianco vstupenky, které později upravoval, si přitom pořídil velmi jednoduše. Zašel do centrálního prodeje, tam zjistil, jak to v provozu chodí, a při příští návštěvě se už vydával za distributora předtisků vstupenek s tím, že budou stávající vstupenky vyměněny za jiné. Tímto způsobem získal 1200 čistých vstupenek.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Padělané vstupenky, které nabízel mladík z Blanenska na mnoho akcí.

„Na internetu si potom zjistil vzory pravých lístků na jednotlivé kulturní či sportovní podniky a v internetových kavárnách pak předlohy dotiskoval. Takto zfalšované lístky nabízel buď známým, nebo prostřednictvím Facebooku, kam vstupoval jako účastník diskusí k jednotlivým chystaným kulturním akcím a jakoby mimoděk se zmiňoval, že mu nějaký lístek přebývá. Adresy pak okamžitě v síti rušil,“ vysvětlil princip poměrně neobvyklého podvodu kriminalista Ladislav Rozík.

Mladík se takto obohatil asi o 40 tisíc korun. Více než o zisk mu však podle vyšetřovatelů šlo o prestiž ve společnosti. “Frajer“ však měl za podobnou činnost už v minulosti podmínku a k tomu bude jistě soud přihlížet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám