Hlavní obsah

Pacovský údajně píše výhrůžné dopisy z vazby

Právo, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Padesátiletý Ladislav Pacovský, který je se svým synem Johnem obžalovaný z trojnásobné vraždy v Litvínovicích, údajně pomocí dopisů vynesených z vazby vyhrožuje dalším obyvatelům vesnice smrtí.

Foto: Alena Oudová

Při procházce po naučné stezce budete míjet bublající bahenní sopky, tzv. mofety, a nechybí ani minerální prameny.

Článek

Během své čtvrteční výpovědi před senátem Krajského soudu v Českých Budějovicích to řekla svědkyně Ludmila Sassmanová, která při tragédii přišla o manžela, syna a zetě.

 "Bojí se mi ty dopisy ukázat, protože jim vyhrožuje zabitím. Obávají se, že Johna pustí a on se vrátí. Má školu svého otce," řekla Sassmanová, podle které dopisy nepřišly poštou. Existenci výhružných dopisů pak Právu potvrdil i další svědek mimo soudní budovu. "Slyším to poprvé. Chápu ale, že se lidé bojí," reagovala následně starostka Litvínovic Alena Nováková (nez.).

Výpověď matky a dcery

Emotivní výpověď Ludmily Sassmanové nechala málokoho v soudní síni chladným. Její slova rozplakala i překladatelku, která Johnovi tlumočí průběh jednání do němčiny. "Ve dne v noci to vidím jako film od jednoho k druhému. Když se podívám na dceru, je to ještě horší," uvedla vdova.

Její dcera Jana Kampfer, která ztratila manžela, otce a bratra, musela při výpovědi sedět. Jak se totiž svěřila, od osudné události má velké problémy s potravou a nyní váží pouhých 34 kilogramů.

Rozsudek možná padne zítra

Odpolední část jednání patřila znalcům z oboru psychiatrie a psychologie. Ti ve svých závěrech zkoumání jednoznačně konstatovali, že oba Pacovští netrpí žádnou závažnou duševní nemocí či poruchou a jsou za své činy plně trestně odpovědní.

Jednání by mohlo skončit v pátek. Oběma mužům hrozí až doživotní vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám