Hlavní obsah

Ovlivníme verdikt soudu, slibovala trojice a inkasovala 10 milionů. Odsedí si až 5,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Odsuzujícím rozsudkem poslal v úterý Krajský soud ve Zlíně za mříže trojici podvodníků, kteří předstírali možnost uplatit zlínské a olomoucké soudce. Mělo se tak stát v kauze související s manželi Jaroslavem a Jarmilou Novotnými ze Zlínska. Těm v minulosti krajský soud nepravomocně uložil nepodmíněně tresty za únos a vydírání.

Obžalovaní u souduVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Trojice mužů požadovala od Novotných podvodně až pětadvacet milionů korun za ovlivnění rozhodování soudů ve prospěch manželů, a to u prvoinstančního řízení u zlínského krajského soudu i odvolacího řízení u olomouckého vrchního soudu. Novotní jim údajně zaplatili zálohu deset milionů.

Za miliony slibovali ovlivnit soudy, policie obvinila tři lidi

Krimi

Obžalovaný Patrik Kalous si má podle úterního rozsudku odpykat ve vězení 5,5 roku. Vojtěch Novák, který získával informace od jednoho z přísedících soudního senátu, dostal pět let nepodmíněně. Stanislav Netopil 4,5 roku vězení. Kalousovi navíc soud uložil půlmilionový peněžitý trest a propadnutí majetku zajištěného v souvislosti s případem, Novákovi pak peněžitý trest ve výši tři sta tisíc.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Trojice obžalovaných mužů si v úterý vyslechla odsuzující rozsudek.

Řidič na Zlínsku srazil chlapce na koloběžce

Krimi

Snaha ovlivnit soudní řízení byla podle úterního rozsudku jen předstíraná.

„Ukázalo se, že toto tvrzení bylo z jejich strany lživé. Žádné takové kontakty neměli, neměli vůbec žádné možnosti, jak by jiné trestní řízení ovlivnili,“ sdělil novinářům předseda trestního senátu Pavel Dvorský.

Úterní rozsudek není pravomocný. Obžalovaní si ponechali lhůtu na odvolání, stejně jako státní zástupkyně. Trojici hrozilo až deset let. Kalous a Novák se k činu doznali, Novák vinu popírá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám