Hlavní obsah

Otce popáleného dítěte z Vítkova převezli do vězení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava
Aktualizováno

Ze Slezské nemocnice v Opavě byl do vězeňské nemocnice eskortován otec popáleného dítěte ve Vítkova, které utrpělo rozsáhlé popáleniny na 80 procentech těla. Muž je podle informací Práva odsouzen na jeden rok nepodmíněně a už před žhářským útokem měl nastoupit do vězení. Nástupu do výkonu trestu se ale vyhýbal.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Odklízení následků požáru ve Vítkově.

Článek

Romský aktivista Kumar Vishwanathan potvrdil Právu, že muž byl odsouzen údajně za řízení automobilu bez řidičského oprávnění. Předtím byl pravděpodobně v podmínce, která se tak změnila v nepodmíněný trest. „Je to obrovská rána pro celou rodinu. Příbuzní už jsou rozhodnutí psát prezidentu Václavu Klausovi žádost o milost,“ řekl Právu Vishwanathan.

„Je možné potvrdit, že na muže zraněného při požáru, vydal Okresní soud Přerov příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Nejsem kompetentní se však vyjadřovat, pro jaký trestný čin, ani to, kde se osoba nyní nachází,“ řekla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Stav malé holčičky, která při požáru utrpěla z trojice postižených největší popáleniny, je stále kritický. Podle lékařů bude rozhodujících dalších 24 hodin. Dvouletá dívka leží na oddělení pediatrické a resuscitační péče fakultní nemocnice v Ostravě.

Stav popálené holčičky je stále kritický, rozhodnou příští hodinyVideo: ČTK

Stav popálené holčičky je stále kritický, rozhodnou příští hodiny

Policisté zatím po pachatelích žhářského útoku intenzivně pátrají. Jisté je zatím jen jediné - útočník nebyl sám. „Podle nejnovějších informací tvořilo osádku neznámého projíždějícího vozidla několik osob. Šlo o vozidlo tmavé barvy, které jelo směrem na Vítkov – Podhradí, tedy z kopce do údolí,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám