Hlavní obsah

Osm lidí dostali hasiči z hořícího bytu na Opavsku pomocí plošiny

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlučín

Evakuaci více než třiceti lidí si vyžádal požár bytu v obytném domě v Hlučíně na Opavsku. Čtyřpatrový dům byl silně zakouřený a osm lidí museli hasiči z domu dostat pomocí automobilové plošiny. Jeden člověk se při požáru zranil, škoda je vyčíslena na 400 000 korun.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár v domě v Hlučíně

Článek

Požár vypukl v pondělí brzy ráno, kolem 3. hodiny, v jednopokojovém bytě na Mírovém náměstí. Pomoc s vyproštěním z domu potřebovalo devět lidí, osm z nich hasiči dostali ven pomocí plošiny. Evakuaci muselo podstoupit dalších 22 lidí.

Při požáru domu v Přerově musela policie tahat děti ven oknem

Krimi

„Požár v prvním patře si vyžádal zranění jedné osoby a předběžně odhadovanou škodu (na větší části bytu) ve výši 400 000 korun,“ sdělil mluvčí hasičů. Příčina požáru se vyšetřuje.

Oheň se podle něj podařilo dostat brzy pod kontrolu, chodby pak hasiči odvětrávali přetlakovým ventilátorem.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Evakuováno bylo kvůli požáru na Opavsku přes třicet lidí.

„Zasažený byt nebyl vybaven žádným požárním hlásičem. Pokud by byl vybaven například detektorem kouře, šance na rychlé uhašení ohně (třeba už v zárodku) a uchránění osoby před zraněním by byla výrazně vyšší,“ upozornil Kůdela.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám