Hlavní obsah

Opilý řidič mustangu sešlápl plyn a s policií v patách brázdil pražské silnice

Novinky, kub
Praha

Nebezpečnou jízdu řidiče sportovního vozidla značky Ford Mustang řešili policisté v Praze, když na něj upozornil přes tísňovou linku další šofér, kterému se jeho jízda nejevila střízlivá. Policejní hlídky sporťák pronásledovaly z Chodova ke Smíchovu, kde ho obklíčily služebními vozidly, a donutily tak zastavit. Řidič nadýchal zhruba dvě promile a měl u sebe podle policie také marihuanu. Akci zaznamenala policejní kamera.

Řidič ujížděl před policií v mustanguVideo: Policie ČR

 
Článek

Vystrašený řidič, který mustanga míjel, se na tísňovou linku ozval v neděli krátce po 8. osmé hodině ráno, podle hlášení mělo jet podezřelé vozidlo směrem ze Středočeského kraje.

Policie si řidiče všimla na ulici Brněnská ve směru do centra. Pomocí světel a zvukového znamení se ho snažila opakovaně přimět k zastavení. Řidič ale reagoval zrychlením.

„Během své jízdy přejížděl vysokou rychlostí z jednoho jízdního pruhu do druhého a při tom ohrožoval další účastníky silničního provozu,” popsala pronásledování mluvčí policie Eva Kropáčová.

Nezvyklá honička noční Prahou: Řidič zběsile kličkoval, na policisty tasil pepřák

Krimi

Hlídky mustanga dostihly před Barrandovským mostem a zablokovaly mu cestu. „Při následné kontrole policisté u 32letého muže provedli orientační dechovou zkoušku, kdy naměřili bezmála dvě promile alkoholu v dechu,” upřesnila mluvčí.

Pronásledovaný motorkář tvrdil, že nejel. Pravdu zjistil policejní pes

Krimi

Další zjištění policie na sebe nenechalo dlouho čekat - když muž hledal doklady v batohu, policisté v něm zahlédli igelitový sáček se zelenou sušinou.

„Při kontrole zjistili, že se jedná o bezmála pět gramů marihuany,” dodala Kropáčová s tím, že její kolegové řidiče prověřují kvůli ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až dva roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám