Hlavní obsah

Opilý řidič kamionu dojel z Polska až na Žďársko, tam havaroval

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žďár nad Sázavou

Pět let nesmí vstoupit na území České republiky a stejnou dobu má i zákaz usednutí za volant Polák, který se před cestou a zřejmě i během jízdy s kamionem vydatně posilňoval alkoholem. Jízdní souprava skončila v pátek odpoledne v příkopu u Stržanova nedaleko Žďáru nad Sázavou. V úterý o tom informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

Opilý řidič skončil v příkopu

Článek

Ještě během víkendu si 48letý muž vyslechl verdikt u žďárského okresního soudu, předtím ale musel vystřízlivět na záchytce, kam ho policie po nehodě odvezla. Měl totiž v dechu těsně kolem tří promile alkoholu, a jak se policistům sám přiznal, pít začal už na území Polska, kde se z města Kudowa-Zdrój vydal na cestu do Brna.

U Cerhovic na Berounsku havaroval kamion. Řidič na místě zemřel

Krimi

S jízdní soupravou složenou z tahače a návěsu se dostal až na silnici I/37 k Vojnovu Městci, odkud mířil na Žďár nad Sázavou. Teprve tam o něm uslyšela policie. Zalarmoval ji řidič nákladního auta z protisměru, když mu jízdní pruhy nerespektující obr práskl zrcátkem do zrcátka, očesal mu bok, ale nezastavil. Až teprve kousek dál u Stržanova na přímém úseku po mírné levotočivé zatáčce v klesání sjel kamion v podstatě „bez řidiče“ do pravého příkopu, kde zůstal stát.

Foto: Policie ČR

Opilý řidič skončil v příkopu

A dopraváci se po příjezdu na místo nestačili divit. Dvakrát opakovaná dechová zkouška přinesla postupně hodnoty 3,08, 2,84 a 2,90 promile. „Policisté cizince z důvodu jeho silné opilosti zajistili a umístili ho k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy,“ uvedla Dana Čírtková.

Dálnice D35 je u Lipníka uzavřena, havaroval tam kamion

Krimi

Alarmující případ řešila policie po dohodě se státním zástupcem v tzv. super zkráceném přípravném řízení a muž si druhý den, tedy v sobotu, poté, co vystřízlivěl, převzal podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ještě týž den se případ dostal před žďárský soud a muž byl z území Česka vyhoštěn s pětiletým zákazem vstupu i řízení.

Škoda, která vznikla na majetku, byla vyčíslena na 155 tisíc korun, vzhledem k okolnostem ale byl takový konec případu i podle policie obrovským štěstím.

Reklama

Výběr článků

Načítám