Hlavní obsah

Opilý osmdesátiletý šofér proměnil v Plzni svůj mercedes v tank

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Na krku osm křížků, v krvi víc než promile alkoholu a v ruce volant mercedesu. Tahle kombinace nemohla dopadnout dobře. Opilý senior stačil během své jen několik set metrů dlouhé jízdy noční Plzní pětkrát nabourat a napáchat škodu za téměř čtvrt miliónu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž si osedlal svoji limuzínu ve čtvrtek před půlnocí ve čtvrti Slovany. A rozjel to ve velkém stylu - nabořil zaparkované audi. To ho však nevyvedlo z rovnováhy a pokračoval směrem k hypermarketu Olympia.

„U odbočky k rychlému občerstvení nezvládl řízení a vyjel mimo komunikaci, kde se střetl s dopravní značkou,“ popsala v pondělí řidičovu anabázi policejní mluvčí Hana Štefflová. Seniora poté zradil místní kruhový objezd - i ten byl nad jeho síly, na což doplatila další dopravní značka.

Zastavil u zdi a usnul

Řidič zřejmě dospěl k názoru, že neřídí mercedes, ale tank a dál se probíjel k obchodnímu komplexu. „Na křižovatce vyjel ze silnice přímo k budově obchodu,“ doplnila Štefflová. Trefil ocelový sloupek, zastavil se o zeď a usnul.

Probuzení nebylo příjemné. „Muž nadýchal 1,14 promile. Protože nadále svým jednáním ohrožoval sebe i ostatní, byl převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici,“ uvedla Štefflová. Účet ze záchytky není nic proti napáchaným škodám - jejich předběžný součet se vyšplhal na 225 tisíc korun, naštěstí výlet skončil bez zranění.

Výběr článků

Načítám