Hlavní obsah

Opilý mladík lezl v Ostravě na vysokou pec a zřítil se z ní, je vážně zraněný

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alkohol v krvi a frajeřina. Tato kombinace stojí podle dostupných informací za vážným úrazem, který v sobotu utrpěl 27letý muž v areálu Dolní oblasti Vítkovic. Muž vstoupil do míst, kde je pohyb veřejnosti zakázán, a vyšplhal na jednu z ocelových konstrukcí. Následně se zřítil z výšky. Na jeho záchraně a vyproštění museli spolupracovat hasiči.

Záchrana muže v Dolních VítkovicíchVideo: Tomáš Lach, HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Sedmadvacetiletý muž podle dostupných informací stoupal se svou přítelkyní na kovovou konstrukci bývalé vysoké pece. Oba byli pod vlivem alkoholu.

Muž výstup nezvládl. Po zhruba desetimetrovém pádu uvízl asi 20 metrů nad zemí, odkud ho vyprošťovali hasiči. Záchrana včetně vyhledání zraněného trvala asi hodinu a půl.

Foto: Tomáš Lach, HZS Moravskoslezského kraje

Záchrana muže v Dolních Vítkovicích

„Speciálně vycvičení a vybavení hasiči - lezci muže zajistili a transportovali zpátky na zem,” uvedl mluvčí hasičů Marek Gašparín s tím, že následně si zraněného převzali zdravotníci.

Foto: Tomáš Lach, HZS Moravskoslezského kraje

Záchrana muže v Dolních Vítkovicích

Jak doplnil mluvčí záchranky Lukáš Humpl, muž utrpěl těžké poranění nohy, zranění hlavy a lékař kromě toho vyslovil podezření na vnitřní poranění v oblasti trupu.

„Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jej záchranáři ve vážném stavu transportovali a urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice,“ dodal mluvčí.

Foto: Tomáš Lach, HZS Moravskoslezského kraje

Záchrana muže v Dolních Vítkovicích

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám