Hlavní obsah

Opilý bez řidičáku boural, ujel, auto schoval a pěšky se vrátil

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radvanice

Opilý osmadvacetiletý muž, který je navíc bez řidičáku, boural autem ve středu krátce před půlnocí v Radvanicích na Přerovsku. Z místa ujel, auto ukryl a vrátil se jako by se nic nestalo zpět na místo nehody. Nepočítal však určitě s tím, že tam na něj již čekají policisté. Policie o případu informovala v pátek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Mladík s osobním vozem Škoda Forman couval tak, že při tom narazil do zaparkovaného auta Opel Astra, které zde odstavil jeho dvaatřicetiletý majitel. „Po nehodě ujel a škodovku schoval do polí. Pěšky se pak vrátil zpět do Radvanic. Tam na něj už čekala hlídka policie,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté podle ní muže zajistili. Dechovou zkouškou mu nejprve naměřili 2,80 promile alkoholu , podruhé 2,86 promile. Řidič podle mluvčí nijak neprotestoval a ke skutku se doznal.

„Navíc bylo policisty zjištěno, že mu byl již dříve vysloven zákaz řízení a je proto bez řidičáku,“ dodala Urbánková. Na vozidlech vznikla škoda 12 tisíc korun. Mladíkovi hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám