Hlavní obsah

Opilý Australan demoloval centrum Prahy, zpod auta ho vytáhl statný chodec

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Jako smyslu zbavený si počínal v úterý nad ránem v centru Prahy šestadvacetiletý Australan. Muž na cestě z pražských barů rozbil výlohu obchodu v Jakubské ulici v centru města. Výtržníka viděli dva svědci, kteří událost nahlásili strážníkům. Navíc počínání cizince zachytily kamery pražského kamerového systému.

Článek

Řinčení skla se ozvalo Jakubskou ulicí krátce po půl čtvrté ráno. Mladý Australan se dal po rozbití výlohy na vrávoravý útěk. Kvůli opilosti mu to ale moc nešlo. V Templové ulici cizinec málem vběhl pod projíždějící auto, potom zalezl pod zaparkovaný vůz.

V tu chvíli se tady objevil statný Pražan, který Australana vytáhl na chodník.

„Byli jsme na místě za tři minuty a Australana si převzali. Cizinec měl lehce pořezanou pravou ruku. Na místě ho ošetřila posádka sanitky. Přivolali jsme také policii,“ uvedli v hlášení strážníci z Prahy 1. Australan sotva stál na nohou.

„Při kontrole nadýchal přes tři promile alkoholu,“ dodali strážníci. Speciální vozidlo městské policie pro odvoz opilců cizince dopravilo na záchytnou stanici nemocnice Na Bulovce. Případ prověřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám