Hlavní obsah

Opilec zaútočil na ochranku obchodu nožem, je obviněn z pokusu o vraždu

Právo, Jiří Růžička
Zlín
Aktualizováno

Nožem zaútočil na člena ostrahy supermarketu v Otrokovicích na Zlínsku silně opilý pětatřicetiletý cizinec. Duchapřítomný strážce se stačil bodnutí vyhnout, nůž probodl dveře, o které byl opřený. Kriminalisté nyní stíhají agresora pro pokus vraždy.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Pětapadesátiletého člena ostrahy napadl pětatřicetiletý muž, který byl v silně podnapilém stavu. Strážce ho předtím přistihl při krádeži zboží,“ informoval v pondělí o čtvrtečním incidentu Petr Jaroš ze zlínské policie.

„Člen ochranky chtěl záležitost vyřešit mimo veřejný prostor prodejny a odvedl muže podezřelého z krádeže do zázemí supermarketu. Cizinec se začal chovat velmi agresivně. Nejprve si zlost vybíjel na zdi, do které ze všech sil bušil pěstmi. Poté však zaútočil i na samotného strážce a fyzicky jej napadl. Tento útok muž odvrátil a násilníka od sebe odstrčil,“ uvedl Jaroš.

Cizinec se zmocnil nože s čepelí dlouhou 19 centimetrů, který ležel na stole v místnosti. „Napřáhl se a zaútočil na hlavu bránícího se člena bezpečnostní služby. Ten na poslední chvíli hlavou trhnul do strany, nůž jej těsně minul a probodl dveře, o které byl napadený muž opřený. Útočník chtěl bodnout ještě jednou dalším nožem, ale strážce ho předtím rázně zpacifikoval,“ popsal Jaroš.

Násilník skončil ve vazbě. Kriminalisté ho stíhají pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Hrozí mu trest odnětí svobody na deset až 18 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám