Hlavní obsah

Opilec si dvakrát za sebou zapálil byt. Vše v pořádku, tvrdil s plameny za zády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Opilému muži v pátek v bytě v Praze šlehaly přímo za zády plameny, ale přivolaným policistům tvrdil, že je všechno v pořádku. Když se vrátil ze záchytky, byt zřejmě z nedbalosti podpálil znovu. Z domu pak muselo být evakuováno šest lidí, jedna žena se nadýchala kouře a škoda dosáhla zhruba půl miliónu korun. Informoval o tom mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Poprvé dorazila policejní hlídka do bytu v panelovém domě v Bryksově ulici na Černém Mostě po telefonickém upozornění na možný požár před 09:00.

"Hlídce otevřel dveře majitel bytu, který skálopevně tvrdil, že je vše v pořádku, že nikde nehoří. I přesto, že mu za zády plápolaly plameny z hořící sedací soupravy," popsal situaci Hulan.

Sedačku zvládli uhasit samotní policisté. Padesátiletý majitel bytu řekl, že sedačka chytla asi od jeho doutníku. Pak byl muž převezen na záchytku, protože nadýchal více než dvě promile.

Tím ale problémy ve zmíněném bytě v Bryksově ulici neskončily. Muž se totiž vrátil ze záchytky ještě před polednem a trvalo jen hodinu, než musely na stejnou adresu vyjíždět všechny složky záchranného systému. Opět se jednalo o požár, tentokrát matrací a dek. Majitel bytu tvrdil, že v jeho bytě "je sice smrad, ale nahoře musí být ještě větší". Situace už byla dramatičtější, takže muselo být evakuováno šest lidí a v péči záchranářů skončila žena, která se nadýchala kouře.

Celková škoda za oba požáry dosáhla výše asi půl miliónu korun. Podle policie majitel bytu vytrvale situaci zlehčoval a při hašení nijak nepomáhal. "Celou událost nyní prošetřují policisté, kteří zjišťují, zda se muž nedopustil trestného činu, byť nedbalostního," uvedl mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám