Hlavní obsah

Opilci v limuzíně přejeli Karlův most, posádka napadala reportéra Novinek

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pravděpodobně opilá posádka přejela v noci na sobotu s růžovou limuzínou Karlův most v Praze. Vjezd motorových vozidel na starobylou památku je přitom zakázán. Jakmile začal situaci natáčet reportér Novinek, část posádky se mu v tom snažila zabránit.

BEZ KOMENTÁŘE: Rozjařená posádka přejela s limuzínou Karlův mostVideo: Novinky

 
Článek

Incident se odehrál v sobotu časně ráno. Podle svědků přijela růžová limuzína směrem od Malostranského náměstí. Na Karlově mostě se jí do cesty postavila žena, která řidiči naznačila, že dál by rozhodně neměl jet. Řidič vozu vystoupil a na jeho místo v tu chvíli usedl jeden ze členů posádky.

Ten pak dojel s limuzínou přes celý Karlův most až na Křížovnické náměstí. Tam vůz podle svědků zastavil, posádka vystoupila ven a začala popíjet alkohol.

Na místo dorazilo během krátké chvíle několik policejních hlídek. Řidič limuzíny skončil v poutech a policisté jej převezli na policejní oddělení. „Jednalo se o devětadvacetiletého muže. Ten se na místě odmítl podrobit orientační dechové zkoušce a odmítl také lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu,“ sdělila Novinkám policejní mluvčí Iveta Martínková s tím, že je nyní řidič podezřelý z přestupku. Policie posléze řidiči odebrala řidičský průkaz.

Když se snažil celou situaci zachytit reportér Novinek, začali ho ostatní členové posádky limuzíny napadat. Jeden z přítomných reportérovi hrozil rozbitím fotoaparátu. Policisté očividně alkoholem opojenému muži vysvětlili, že nemůže napadat cizí lidi.

Karlův most na staroměstské straně není s přilehlou Křižovnickou ulicí spojen vozovkou. Limuzína tak za policejního doprovodu přejela most zpátky směrem na Malostranské náměstí, tentokrát už ale bez posádky. Ta musela z místa odejít po svých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám