Hlavní obsah

Od žhavého popela chytla krkonošská bouda, dva zranění

– Krkonoše • Aktualizováno
Novinky, kub

Hasiči likvidovali ve čtvrtek požár Lysečinské boudy v Krkonoších. Plameny v kotelně se pokusili zničit zaměstnanci boudy, ale nepodařilo se jim to. Dva z nich se nadýchali kouře a zdravotníci je odvezli do nemocnice. Škodu na boudě vyšetřovatelé vyčíslili na 600 000 korun.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár v Lysečinské boudě vypukl v kotelně.

Článek

Plameny boudu zachvátily kolem 9:30 h. „Bouda, která je významným objektem východních Krkonoš, je přitom v současné době uzavřena kvůli probíhajícím opravám,“ sdělil na webu v pátek mluvčí hasičů Ondřej Sezima.

Požár likvidovaly profesionální i dobrovolné jednotky hasičů, podle mluvčího hořela kotelna v těsné blízkosti hlavní částí boudy.

V areálu krkonošské Špindlerovky vypukl požár

Krimi

„Před příjezdem hasičů se pokoušeli požár pomocí hasicích přístrojů neúspěšně uhasit zaměstnanci objektu, dva z nich se nadýchali zplodin hoření a po ošetření zdravotnickou záchrannou službou byli převezeni do nemocnice v Trutnově,“ upřesnil mluvčí.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči likvidovali požár v Lysečinské boudě v Krkonoších.

Požár se podařilo zlikvidovat ještě v kotelně, takže se dál nešířil. „Příčina vzniku požáru je v šetření, jako pravděpodobné se jeví nesprávné nakládání s nevychladlým popelem. Předběžný odhad škody dosahuje výše 600 000 korun,“ dodal Sezima.

Naposledy v hřebenové části Krkonoš hořelo v září v objektu pro ubytování personálu Špindlerovy boudy. Škodu tam hasiči odhadli na 200 000 korun. Při požáru tehdy nebyl nikdo zraněn, připomněla ČTK.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám