Hlavní obsah

Od lupiče dostala facku, křikem ho zahnala a vyfotila

Novinky, Michal Kvapil
Praha

Neobvyklou kuráž projevila 22letá žena ve chvíli, kdy ji v Praze na Proseku napadl mladý muž. Ten ženě vrazil facku a chtěl jí sebrat kabelku. Žena ale napřed útočníka zahnala křikem, potom ho ještě stačila na útěku vyfotit. Policisté po muži pátrají, hrozí mu až deset let vězení.

Útočník z ProsekaVideo: Policie ČR

 
Článek

Pachatel zaútočil na ženu koncem října ve Vysočanské ulici. Žena se vypravila pěšky směrem ke stanici metra Střížkov, neboť nechtěla cestovat přeplněným autobusem. Zaslechla však za sebou křik mladíka, který ji vyzval, aby počkala. Když zastavila, chytil ji za ruku, prudce otočil a vrazil jí facku.

Foto: Policie ČR

Žena stačila útočníka vyfotit mobilem.

Foto: Policie ČR

Útočníka na útěku dívka ještě stačila vyfotit mobilem

”Pak jí řekl: 'Dej mi tašku', což ovšem slečna odmítla, poodstoupila a začala až hystericky křičet. Tato reakce útočníka vyděsila a rychle odešel z místa pryč. Dívka ještě stačila vytáhnout mobilní telefon, a než přivolala policii, pohotově vyfotila odcházejícího útočníka,” sdělila mluvčí policie Jana Rösslerová.

Za útok muži hrozí až deset let vězení.

Zjistili další útok

Během vyšetřování policisté zjistili, že se nejednalo o první takový útok dotyčného mladíka. Podobně si totiž počínal i o několik dní později v proseckém Parku přátelství, když v noci ze 4. na 5. listopad brutálně napadl devětačtyřicetiletého muže.

Foto: Policie ČR

Mladíka zachytily kamery v metru.

Muž se vracel z nedaleké čerpací stanice, kde se stavil na kávě. Po cestě domů narazil na útočníka, který ho pronásledoval a slovně napadal. „Jakmile svoji oběť došel, vytáhl mu z kapsy bundy cigarety a začal s brutálním útokem. Několikrát muže napadl pěstmi do obličeje, a když pak upadl, mladík do něho ještě několikrát kopal,” uvedla mluvčí.

Napadený upadl bezprostředně po útoku do bezvědomí. Probral ho až příjezd záchranné služby a policie.

V současnosti po útočníkovi pátrají kriminalisté. Podezřívají ho z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví. „Hledaný útočník je ve věku kolem 25 let, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Má světlou pleť a tmavé blond vlasy. Podle svědkyně útoku v parku má zapadlé oči a výrazné tmavé kruhy pod očima,” uvedla mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám