Hlavní obsah

Obviněnému z vraždy podnikatele z Klatov policisté žhářství neprokázali

– Klatovy
Právo, pab

Policisté nezjistili, kdo letos v lednu úmyslně zapálil dva osobní automobily na Klatovsku. Od počátku vyšetřování byl pro ně hlavním podezřelým bývalý manžel majitelky vozidel, kterého kriminalisté zatkli druhý den po požáru poté, co měl zavraždit majitele přepravní firmy v Klatovech.

Foto: Právo

Muž obviněný z vraždy ředitele firmy v Klatovech

Článek

„Policisté nezajistili dostatek důkazů, aby mohli z úmyslného založení požáru obvinit konkrétní osobu. Proto případ odložili,“ řekla ve středu Právu státní zástupkyně Jiřina Vítovcová.

Že za žhářským útokem stojí právě 46letý muž, si byli vyšetřovatelé téměř jistí. Své exmanželce měl mít za zlé, že se kvůli ní dostal do špatné finanční situace a přišel o bydlení. Policisté se domnívali, že vozidla zapálil ze msty, stejně jako o den později napadl a ubodal majitele autodopravy, u kterého dříve pracoval, a nemohl se smířit s tím, že dostal výpověď.

Ve firmě v Klatovech našli zavražděného šéfa firmy, policie zadržela podezřelého

Krimi

Žhář tehdy obě vozidla polil benzínem a zapálil. Jejich majitelka z toho podezřívala právě svého exmanžela. Podle její výpovědi to byl právě on, kdo jí vyhrožoval například vypálením baráku. Určitou spojitost viděla i s načasováním, kdy auta shořela den před vraždou podnikatele, kterého měl její bývalý partner ze zlosti zabít.

Soudce poslal do vazby muže podezřelého z vraždy v Klatovech (31. ledna 2020).Video: Patrik Biskup, Právo

Romanu V. nyní hrozí za vraždu až dvacet let vězení. Podle policejní mluvčí Martiny Korandové by policisté mohli podat státnímu zástupci návrh na podání obžaloby už v průběhu května.

Muž na svého bývalého zaměstnavatele podle vyšetřovatelů zaútočil nožem 29. ledna v areálu firmy, kde byl také bezprostředně po činu zadržen. Ve společnosti pracoval jako řidič. Na sklonku loňského roku dostal výpověď, neboť se kvůli řadě dopravních přestupků vybodoval a přišel o řidičák. Na svém bývalém šéfovi si zřejmě vybil vztek z frustrace, která se v něm kvůli ztrátě zaměstnání nahromadila.

Vrah v Klatovech čekal na oběť na pumpě. Policie řeší i požár u exmanželky podezřelého

Krimi

„Jedním z důvodů vazby byla obava, že by muž mohl pokračovat v trestné činnosti. Z výpovědí svědků vyplývá, že měl sklony k agresivnímu řešení situací, i když v minulosti byla víceméně verbální,“ řekl soudce Jan Kasal, který obviněného muže poslal do vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám