Hlavní obsah

Nohy nalezené v Praze pocházejí z těla, jehož části se objevují už rok a půl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lidské nohy nalezené na konci dubna v Praze patří k částem ženského těla, které se ve městě postupně objevují od roku 2011. Uvedly to v pátek televize Nova a Prima, kterým mluvčí pražské policie Tomáš Hulan řekl, že podle testů DNA patří všechny části těla stejné ženě.

Foto: Policie ČR

Článek

Nejprve našli policisté 6. prosince 2011 v Kunratickém potoce ruce ženy, na Štědrý den v lesoparku na Krejcárku torzo těla a loni na konci ledna objevili bezdomovci v Karlíně ženskou hlavu. Posledním nálezem byly nohy, které se našly 25. dubna ve sklípku bývalé zahradní chatky v Hloubětíně.

"Expertíza DNA potvrdila, že nalezené nohy skutečně patří k ostatním částem těla," řekl Hulan.

Kriminalisté případ vyšetřují jako vraždu, vrah jim ale uniká a neznají ani totožnost oběti.

Žena podle lékařů zemřela nejpozději 5. prosince 2011, tedy den před prvním nálezem částí jejího těla.

Letos v březnu policisté zpřesnili popis zemřelé. Jednalo se zřejmě o ženu ve věku kolem 50 let, vysokou asi 172 centimetrů. Měla rovné, řídké a jemné světle hnědé vlasy, zelenohnědé oči a vrásky na obličeji. Na spodním rtu měla jizvu a měla zkažené zuby, přičemž některé jí chyběly. Podle typu zubní náhrady byla žena zřejmě ze Slovenska nebo jiné země na východ od Česka. Policie v minulosti také uvedla, že žena měla na levém rameni poblíž klíční kosti mateřské znaménko.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražská policie řeší nález lidských nohou

Pražská police ve čtvrtek dostala oznámení o údajném nálezu části lidského těla v městské části Hloubětín. Informaci Novinkám potvrdil mluvčí policie Tomáš...

Výběr článků

Načítám