Hlavní obsah

Nesu babičce sedm korun, vysvětlil šestiletý chlapec cestu po frekventované silnici

Česká Lípa

Šestiletý chlapec se vydal ve středu na tři kilometry dlouhou trasu po frekventované silnici na Českolipsku. Mířil za babičkou, protože jí chtěl dát sedm korun. Matka si ničeho nevšimla, protože spala. Jeho putování ukončil okolo jedoucí policista.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Chlapec se vydal na cestu po silnici druhé třídy z Mimoně do pět kilometrů vzdálených Novin pod Ralskem ve středu dopoledne. Narazil na něj policista Tomáš Ciešlák, který zrovna mířil služebně do okolí Doks a okamžitě zastavil.

„Nemohl uvěřit svým očím, protože tato silnice není bezpečná ani pro dospělého chodce, natož pro dítě. Provoz je tu hustý a silnici využívají ve velké míře také nákladní vozidla a kamiony,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Pes pokousal ve vsi u Prahy dítě, zasahoval vrtulník

Krimi

Chlapec v teplácích a s rouškou mu sdělil, že rodiče jsou v práci a on se vypravil za babičkou. Na cestu si vzal tašku, kde měl pastelku, ořezávátko a sedm korun, které nesl babičce. Stačil ujít tři kilometry a následně ho policista naložil do svého auta.

„Bylo vidět, že jde o velmi šikovného a samostatného chlapce. Policista ho předal přivolaným kolegům a pokračoval dál ve své služební cestě,“ konstatovala Baláková.

Dívka se zřítila z 15 metrů v zatopeném lomu na Chrudimsku

Krimi

Policisté s ním pak zamířili domů. Matka nebyla v práci, avšak o jeho odchodu nic nevěděla, protože spala. Doma má ještě jeho mladší sestru, a tak byla unavená. Policie případ předala odboru ochrany dětí.

„Jakkoliv maminčinu únavu chápeme, její syn se ocitl na svém „výletě” v ohrožení zdraví i života. Kromě toho, že ho mohlo srazit auto, se také mohl dostat do kontaktu s nesprávnými lidmi a zmizet neznámo kde,“ vysvětlila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám