Hlavní obsah

Nehoda pěti kamiónů uzavřela na osm hodin dálnici D1

Novinky, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Humpolec
Aktualizováno

První polibek aktuální zimy zastavil ve středu na osm hodin dálnici D1. Impuls ke kolapsu na 106. kilometru poblíž obce Smrčná na Jihlavsku dalo počasí: zledovatělá vozovka v důsledku namrzající mlhy zaskočila před čtvrtou hodinou ráno řidiče kamiónů a na jednom místě v obou směrech do sebe narazilo několik aut.

Článek

„První kolize přišla kolem 3.40 hodiny ve směru na Prahu, kde se srazila tři nákladní a jedno osobní auto. Zhruba o deset minut později se prakticky totéž přihodilo ve směru na Brno, kde zůstalo ve skrumáži pět nákladních aut,“ popsala hektické ráno na Vysočině krajská mluvčí policistů Dana Čírtková.

Nehody se co do újmy na lidském zdraví naštěstí obešly jen s oděrkami: dopad na dopravu ale byl značný. Únikové cesty totiž hrozily ledovou pastí - namrzající mlha znepříjemňovala cestování po celém kraji.

Foto: Pavlíček Luboš, ČTK

Kamióny byly po střetu zdemolované.

„Kolem šesté hodiny ráno se podařilo zprůjezdnit směr na Prahu, který jsme do té doby odkláněli přes Havlíčkův Brod. Průjezdnost směru na Brno však komplikovala práce odtahových služeb včetně nezbytné překládky nákladu,“ vysvětlila policejní mluvčí.

V kritických chvílích dosahovala kolona na D1 délky až 23 kilometrů.

O mnoho lepší volba se nenaskytla ani řidičům osobních aut, kterým policisté umožňovali objet kolizní místo od exitu Humpolec. Fronty totiž vznikaly i zde.

„Během dopoledne jsme dostali 15 hlášení o dopravních nehodách na silnicích kraje a další řadu oznámení o úsecích, které jsou kvůli náledí nesjízdné,“ popsala policejní mluvčí. Nejhorší situace byla podle ní kolem půl sedmé ráno.

Provoz na dálnici D1 byl plně obnoven v pravé poledne. S mlhami a teplotou pod bodem mrazu je však na Vysočině potřeba počítat i nadále.

Foto: Pavlíček Luboš, ČTK

Kamióny po nehodě na D1

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Dálnici D1 zablokovala nehoda pěti kamiónů, ve směru na Brno by měla být uzavřena celé dopoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám