Hlavní obsah

Návrh na Janouškovu obžalobu se odkládá, lobbista má chřipku

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obviněný lobbista Roman Janoušek se ještě nestihl úplně seznámit s vyšetřovacím spisem loňské nehody, při níž v Praze srazil ženu vietnamské národnosti (51). Policie sice původně na tento týden naplánovala podat na Janouška návrh na obžalobu pro pokus vraždy, ale zasáhla vyšší moc, respektive nemoc. Ta zatím brání Janouškovi pročíst celý rozsáhlý materiál.

Foto: repro TV Prima

Roman Janoušek při vyšetřování policií

Článek

„Z procesních důvodů je podání návrhu na obžalobu odloženo na příští týden,“ řekla v úterý Právu bez bližších podrobností mluvčí královéhradeckých policistů Ivana Ježková.

Janouškův obhájce Vít Široký následně Právu upřesnil, co jsou zmíněné procesní důvody. „Klient má normální chřipku a léčí se, proto je odklad o týden. Žádný jiný důvod v tom není. Se spisem jsme se ještě neseznámili, mělo by to pokračovat v pondělí,“ upřesnil Široký. Doplnil, že bude policii navrhovat doplnění dokazování o další znalecké posudky, a to z oboru dopravy i zdravotnictví.

„Nějaké znalce zcela určitě přiberu, budou separátně zkoumat závěry původních znalců, půjde o experty na dopravu i na zranění. Mohu je sice navrhnout ještě teď, ale oni asi nebudou čekat, protože to vypracování bude nějakou dobu trvat a já to mohu založit do spisu kdykoli během dalšího řízení,“ uvedl Široký.

Jeho tvrzení koresponduje s dřívějším vyjádřením policejní mluvčí Ježkové, podle níž kriminalisté nebudou čekat další tři měsíce na nové posudky, a odkládat tak návrh na obžalobu, expertízy prý může obhajoba předložit i před soudem.

Už koncem ledna Právu sdělil, že žádá o vypracování nových posudků. Důvodem byl fakt, že policie překvalifikovala Janouškův čin z úmyslného ublížení na zdraví na pokus vraždy. Za to mu nyní hrozí až 18 let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám