Hlavní obsah

Násilník ze sanitky je už za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Muž obviněný z trestného činu pokusu vraždy za napadení záchranářů z Bystřice pod Hostýnem na Kroměřížsku je za mřížemi. Právu to v úterý potvrdila policejní mluvčí Dagmar Bartoníková.

Článek

"Soudce vyhověl návrhu na uvalení vazby," řekla v úterý Bartoníková s tím, že další okolnosti případu jsou předmětem vyšetřování. Incident se stal v sobotu odpoledne, když sanitka převážela muže zraněného při nehodě k ošetření do nemocnice v Kroměříži.

V Hulíně na ně muž vytáhl revolver. Mířil na jednoho ze zdravotníků, jenž pistoli vykryl a po krátkém souboji vyšel výstřel. Kulka skončila ve střeše sanitky. Na místo přijela policie a pachatele zadržela. Ten odmítl odběr krve i další lékařské vyšetření.

Celý tento těžko pochopitelný případ spustila dopravní nehoda v Holešově na Kroměřížsku. Hlídka městské policie se tam pokoušela zastavit osobní automobil zahraniční značky. Řidič vozidla však na výzvy mužů zákona nereagoval. Nastala divoká honička. Strážníci vozidlo pronásledovali až k místnímu koupališti, kde pronásledovaný nezvládl řízení a havaroval. Při nehodě utrpěl lehké zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám