Hlavní obsah

Náraz do policie v plné rychlosti, hořící D1: ŘSD zveřejnilo záběry z hromadné nehody

– Psáře • Aktualizováno
Novinky, kub

Ředitelství silnic a dálnic zveřejnilo záběry z vážných nehod, které od neděle blokují provoz na D1 na Benešovsku. Na 49. kilometru se srazilo pět aut a cisterna, která začala hořet. Pak vrazilo auto v plné rychlosti do služebního vozidla policejní hlídky, která kvůli hromadné nehodě odkláněla dopravu.

BEZ KOMENTÁŘE: Do policistů na D1 narazilo auto Video: ŘSD

 
Článek

Při hromadné nehodě u obce Psáře, ke které došlo v neděli kolem 19:30 hodin ve směru na Brno, jeden člověk uhořel a deset lidí se zranilo.

Záběry zveřejnil na Twitteru mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

Čtyři z pěti havarovaných aut začaly hořet stejně jako cisterna, která se převrátila přes oba jízdní pruhy.

„Podle prvotních zjištění se řidič cisterny převážející palmový olej v jedné chvíli dostal s vozidlem do kolize, převrátil se na bok a začal hořet. Následně došlo ke střetu s dalšími pěti osobními vozidly,“ sdělila v pondělí mluvčí policie Eva Stulíková.

D1 směr Brno je stále uzavřená, při hromadné nehodě jeden člověk uhořel, 10 zraněných

Krimi

Další vážné zranění si vyžádala krátce poté srážka auta s policejním vozidlem na dálnici na 34. kilometru. Záchranáři přepravili do nemocnice policistu, který kvůli předchozí hromadné nehodě odkláněl provoz. Seděl ve voze a náraz ho odmrštil.

Foto: Policie ČR

Policista, který zůstal v autě, utrpěl těžké zranění

„V okamžiku, kdy jeden z policistů zůstal sedět ve vozidle, narazilo do něj přijíždějící vozidlo. Policista musel být letecky transportován do jedné z pražských nemocnic, kde se podrobil operaci. Nyní je mimo ohrožení života,“ dodala Stulíková s tím, že jeho kolega, který stačil uskočit, utrpěl pouze šok.

BEZ KOMENTÁŘE: Následky tragické hromadné nehody na D1Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Po hromadné nehodě byl v pondělí ráno provoz na dálnici D1 obnoven na Prahu, směr na Brno se obnovil jedním pruhem kolem 10:00. Druhým pruhem by se mělo začít jezdit odpoledne či v podvečer.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám